Gospoda

"Gospoda pod Strusiem"

Kuchnia regionalna

Pyszny obiad w miłej atmosferze? „Gospoda pod Strusiem”zaprasza! Stawiamy na tradycyjne dania, sezonowe przysmaki oraz wykwintne potrawy ze strusia. Nasi kucharze dołożą wszelkich starań, by zadowolić najbardziej wymagających Klientów.

„Gospoda pod Strusiem” doskonale sprawdzi się jako miejsce rozmaitych imprez i wydarzeń w staropolskim stylu. Organizujemy wesela, komunie, imprezy integracyjne, wieczory kawalerskie i panieńskie, andrzejki, sylwester, bale przebierańców. Sala jest w stanie pomieścić 140 gości.

 

Wyroby własne

Strusie jaja i wędliny

Posiadamy w sprzedaży mięsa wędzone tradycyjną metodą wędzenia zimnym dymem. Mięso przebywa przez dwa tygodnie w suchej solance bez nastrzykiwania, a następnie jest wędzone zimnym dymem przez czternaście dni przez  co zachowuje bardzo długo świeżość (do 2 miesięcy), po czym wyschnie, a nie zepsuje się. Mięso jest pozyskiwane z polskich świń. Wędlina podczas wędzenia traci 25% wagi, przez co jest niesamowicie aromatyczna i powinna być krojona bardzo cienko.

Zamówienia pod numerem: 697 089 211

W zakres naszych usług wchodzi również sprzedaż strusich jaj (sezonowo).

Polecamy!

Dania ze strusia

  • struśburgery
  • stek ze strusia
  • tatar ze strusia (na wcześniejsze zamówienie)
  • jajecznica z jaja strusiego (sezonowo)

Oraz:

  • prosiak pieczony
  • naleśniki z kurkami
  • żur na zakwasie
Przyjaźni dzieciom

 

U nas dzieci się nie nudzą. „Gospoda pod Strusiem” jest przyjazna dzieciom. Menu zawiera dania przeznaczone dla najmłodszych Gości. Sale wyposażone są w wygodne krzesełka dla maluchów oraz kredki.